Termeni si conditii

Termeni si conditii

Datele de identificare ale firmei

EL-CAR.ro este denumirea comerciala a EL-CAR SRL, persoana juridica, avand sediul social in Bistrita, DN17 nr. 256, cu  numar de ordine in Registrul Comertului J06/731/1991 si cod unic de inregistrare fiscala RO564549
Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor Produselor comercializate de EL-CAR SRL prin intermediul magazinului online el-car.ro, catre Cumparator si pot fi modificate in orice moment fara o notificare prealabila din partea Vanzatorului. Comandând de la el-car.ro, acceptaţi termenii şi condiţiile detaliate aici și termenii și condițiile adiționale în vigoare la data vânzării. Trebuie să citiţi cu atentie şi să vă asiguraţi că înţelegeţi toţi termenii. Termenii și condițiile sunt parte din contract, iar termenii și condițiile adiționale vor avea întâietate în cazul unui litigiu.
Pentru a putea utiliza site-ul el-car.ro si a plasa comenzi trebuie sa aveti minim 18 (optsprezece) ani.

Datele de contact ale firmei

Înainte de a plasa o comanda, daca aveți orice nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la serviciul Relații Clienți la numărul de telefon +40-263-239-004 sau la adresa de e-mail office@elcar.ro.

Definire termeni

Cumparator – persoana fizica sau juridica, care isi face un Cont pe site si plaseaza o Comanda.
Vanzator – el-car.ro sau orice partener din el-car.ro sau Marketplace.
Utilizator – orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 (optsprezece) ani cu capacitate de exercitu deplina sau persoana juridica, inclusiv persoana fizica autorizata inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit  Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Produse, etc.).
Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa selecteze anumite produse ca favorite.
Lista – pagina web, din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Produse pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).
Listele pot fi:

 • Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Twitter si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.
 • Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site.
Produse si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
Site – el-car.ro și subdomeniile acestuia.
Campanie – expunerea in scop comercial, unui numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta comanda confirmata de Cumparator,  la distanta, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut – toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate si accesate prin utilizarea unui echipament electronic sau comunicate de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului – chat, telefon, e-mail, sms.
Review – modalitate de a evalua un produs, bun, serviciu de catre Cumparator/Utilizator/Beneficiar.
Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie de catre Cumparator/Utilizator/ Beneficiar. Nota se acorda sub forma de stele, fiecare produs putand obtine intre 1-5 stele.
Ranking – sistem de ordonare a review-urilor de la cele mai populare, la cele mai putin populare. Ranking-ul se realizeaza prin accesarea de catre utilizator a unui din cele doua butoane “Imi place” sau “Nu imi place” disponibile in pagina de Review.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Documente Contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul elcar.ro Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail, chat, sms) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Dupa efectuarea comenzii, Cumparatorul este notificat de catre Vanzator. O comanda se considera confirmata in momentul in care Cumparatorul isi exprima acordul telefonic, pe e-mail, chat sau sms. Comenzile efectuate electronic vor fi confirmate in termen de 1-2 zile lucratoare, dupa verificarea stocului.
EL-CAR SRL îşi rezervă dreptul de a refuza orice comandă, la alegerea sa, dacă consideră necesar.
EL-CAR SRL isi rezerva dreptul de a modifica numarul de produse din Comanda. Se va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon furnizat in Comanda si se va inapoia suma achitata, daca s-a platit in prealabil.
Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul in care se notifica Cumparatorul asupra expedierii Comenzii pe e-mail/telefonic/chat/sms.
Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

Politica de vanzare online

EL-CAR.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau.
EL-CAR.ro garanteaza accesul pe site in vederea efectuarii unei Comenzi oricarui Client/Cumparator. Pentru motive justificate EL-CAR.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel EL-CAR.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al magazinului online EL-CAR.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, EL-CAR.ro isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
EL-CAR.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care EL-CAR.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe site-ul EL-CAR.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ T.V.A (respectiv 19% valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.
Preţurile din cataloage, din ofertele speciale sau din magazinul online pot varia. Preturile unor produse pot fi negociate, in anumite circumstante / volum.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
Intr-un interval de 5-14 (cinci – zece) de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont sau prin SMS. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii fara informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Dreptul la proprietate intelectuala

EL-CAR SRL dclara pe propria raspundere ca intreg continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a el-car.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Este interzisa trimiterea catre EL-CAR SRL sau el-car.ro a mesajelor care contin virusi, deruleaza campanii politice sau publicitare, scrisori in lant sau orice forma de spam. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de EL-CAR SRL, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al EL-CAR SRL. asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al el-car.ro Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre EL-CAR SRL si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea EL-CAR SRL cu referire la acel Continut. In cazul in care EL-CAR SRL confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea EL-CAR SRL pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea EL-CAR SRL si/sau al angajatului/prepusului EL-CAR SRL care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Comanda

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, EL-CAR.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.
Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).
Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului el-car.ro /partenerilor;
 • cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate;
 • esuarea / invalidarea platii;

Conform art. 4 din legea 130/2000 ”Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese;
Produsele pot fi returnate completand formularul de retur, care este un model si care nu este obligatoriu.
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.
Rambursarea contravalorii acestuia se va face integral prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător sau prin Voucher pentru o noua comanda. Voucherul este transmisibil, periaoada de valabilitate este de 6 luni.
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile.
Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul Site-ului nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmata de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.
Comanda poate fi plasată numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veți parcurge un proces simplu, la sfârșitul căruia veți confirma comanda apăsând butonul „finalizează comanda”. Butonul va indica în mod clar că plasarea comenzii implică obligația dvs. de plată. Înainte de confirmarea comenzii, sunteți întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit și veți avea întotdeauna posibilitatea de a verifica și eventual de a corecta comanda.
Comenzile pentru care achitati un avans, nu pot fi anulate Daca anulati comanda, sumele platite drept avans se retin cu titlu de daune.

Facturare – Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de EL-CAR SRL, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
Facturile aferente unor Produse care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulate de catre Vanzator in momentul in care aceste Produse vor fi restituite de curier Vanzatorului.

EL-CAR.ro va pune la dispozitie urmatoarele modalitati de plata:

 • Plata ramburs – in numerar la livrare. Produsele se achita la inmanarea lor de catre agentul serviciului de curierat rapid.
 • Plata transfer bancar. In acest caz vi se va emite o proforma pentru produsele comandate in baza careia trebuie sa faceti plata in contul firmei, specificand numarul proformei. Livrarea se va face imediat dupa intrarea banilor in cont. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa office@elcar.ro in maximum 24 de ore. In cazul in care Cumparatorul nu efectuati plata produselor comandate in termen de 3 zile de la confirmarea comenzii, avem dreptul sa suspendam executarea comenzii si nu poate fi obligati sa pastram produsele comandate in stoc.

Pentru comenzile cu plata la livrare, refuzate fara un motiv intemeiat de catre Cumparator, el-car.ro, va urmari prin orice mijloace recuperarea prejudiciului provocat – de la costul de transport, pana la intreaga valoare a comenzii, atunci cand plantele ajung inapoi deteriorate.

Livrarea Produselor

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
el-car.ro nu este responsabil de intarzierile survenite dupa predarea coletului curieratului, datorita blocajelor rutiere, dezastrelor naturale sau cauzelor umane imprevizibile.
Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.
Pentru toate categoriile de produse, termenul legal, maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Nu se va accepta decat o adresa de livrare pentru fiecare Comanda.
In cazul in care Cumparatorul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 (optsprezece) ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.
Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.
Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.
Pentru produsele care vor fi ridicate personal de Cumparator de la pepiniera Vanzatorului conform optiunii Cumparatorului, Vanzatorul va fi indreptatit sa perceapa o taxa de ambalare. In cazul in care Vanzatorul va opta pentru perceperea acestei taxe de ambalare, valoarea acesteia va fi comunicata Cumparatorului pe site. In cazul comenzilor cu ridicare personala, achitate online, este necesar ca persoana care va prelua Comanda sa prezinte la punctul de ridicare un act de identitate al persoanei care a inregistrat Comanda.

Garantie

Toate Bunurile comercializate de EL-CAR SRL, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor, 12luni.

Orice fel de sesizare inaintata catre noi nu va putea fi luata in considerare dupa expirarea termenului de garantie. Perioada de procesare si solutionare a sesizarii este de 15 zile lucratoare. In acest interval se va analiza cauza defectiunii si modul de utilizare a prodului . Daca se va lua decizia cu privire la înlocuirea produselor mentionate, putem inlocui produsul cu unul similar sau cu altul de o valoare apropiata, in cazul in care produsul reclamat nu se mai afla in stoc in momentul respectiv.

Conditii necesare solutionarii reclamatiei:

 • scurta descriere cu privire la neconformitatea produsului.
 • fotografii cu produsul reclamat
 • copie dupa factura
 • copie dupa eticheta originala

Toate documentele solicitate se trimit pe adresa de e-mail office@elcar.ro.

Garantia nu se aplica in urmatoarele conditii:

 • deteriorare ca urmare a nerespectarii instructiunilor utilizare
 • daune rezultate manevrarea necorespunzătoare intenţionată sau neglijentă
 • daune mecanice produse de factori externi.

Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Prin completarea datelor in formularul de creare Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a EL-CAR SRL.